HOLOWANIE PIONOWE Z JEDNYM LUB WIĘCEJ ŚLIMAKÓW
Dostępna w pojemnościach od 10 do 40 m3, California to pionowa wirowo-mikserka przeznaczona dla średnich i dużych przedsiębiorstw. Niezwykle wszechstronny, funkcjonalny i niezawodny, zapewnia wysoką produktywność przy zmniejszonej konserwacji. Specjalny ślimak w połączeniu ze szczególnym kształtem misy, dużymi kontrastami i specjalnymi zębatymi nożami szablastymi optymalizuje cięcie produktów włóknistych. Seria charakteryzuje się wyjątkowo grubym dnem i ściankami oraz kwadratowymi ogniwami o wysokiej wytrzymałości ze stali nierdzewnej do systemu ważenia. Całkowity rozładunek mieszanki jest znacznie ułatwiony dzięki specjalnemu kształtowi ślimaka i 2-biegowej skrzyni biegów, standardowej w całej gamie California.
DOSTĘPNY RÓWNIEŻ W WERSJI STACJONARNEJ Z SILNIKIEM ELEKTRYCZNYM LUB WYSOKOPRĘŻNYM.
WYSOKA WYDAJNOŚĆ, OGRANICZONA KONSERWACJA
- Jeden lub więcej pionowych ślimaków ze specjalnymi nożami do szybkiego łuszczenia, cięcia i mieszania dowolnego rodzaju bel okrągłych
- Modułowa rama nośna
- Regulowane ucho holownicze
- Dwustronna wykładzina przedniego wydechu ze standardowym łańcuchem
- Nr 2 w walce ręcznej
- Przemysłowe przekładnie planetarne
- 2-biegowa skrzynia biegów
- Mechaniczna stopa podporowa
- Kompletny układ hydrauliczny z rozdzielaczem 2-sterującym (drzwi i pas wyładowczy)
- Sterowanie dystrybutorami za pomocą urządzeń teleelastycznych
- Pierścień zatrzymujący paszę
- System ważenia LC z nieprogramowalnym wskaźnikiem i kwadratowymi ogniwami ze stali nierdzewnej
- Standardowy kardan
PIONOWY SYSTEM MIESZANIA
WSZECHSTRONNOŚĆ I WYDAJNOŚĆ
Kuter-miksery Omas to maszyny charakteryzujące się niezwykłą prostotą obsługi i konserwacji. Kształt zbiornika mieszającego warunkuje przepływ materiałów w celu szybkiego uzyskania optymalnej mieszanki, gwarantując czyste pocięcie produktów i zachowanie struktury składników.
ZALETY I SZYBKIE MIESZANIE
Zaletą systemu pionowego jest szybkie cięcie i mieszanie nawet dużych bel okrągłych lub prostokątnych, które można załadować bez procesu wstępnego rozdrabniania. Mieszanie załadowanych składników jest szybkie i jednorodne, a pierwszym składnikiem jest siano. Zmieszane produkty są rozprowadzane w podajniku skutecznie i szybko, tak aby zachować wszystkie cechy organoleptyczne produktów bez zmian.
JAK TO DZIAŁA:
ŚLIMAK MIESZAJĄCY I NOŻE DLA MAKSYMALNEJ WYDAJNOŚCI CIĘCIA
Stożkowy ślimak w połączeniu ze specjalnymi nożami zębatymi optymalizuje cięcie produktów o długich włóknach. Delikatna obróbka produktów zapewnia zachowanie doskonałej „wartości paszowej” kiszonki oraz zapobiega przegrzaniu produktu końcowego. Dokładne badania i najwyższej klasy komponenty zapewniają maksymalną wydajność przy zmniejszonym poborze mocy i znacznych oszczędnościach energii, gwarantując:
- Wygoda pracy
- Szybkie czasy
- Zabezpieczanie struktury produktów
Viale Pietro Nenni, 15, 26845 Codogno LO, Italia