HOLOWANIE PIONOWE ZA POMOCĄ JEDNEGO LUB DWÓCH ŚLIMAKÓW
Dostępny w pojemnościach od 8 do 19 m3, Florida to innowacyjna pionowa mieszalnik kuterowo-miksujący, prosty i dostępny dla każdego. Ekstremalna prostota konstrukcji i bardzo kompaktowe wymiary sprawiają, że jest to optymalne rozwiązanie dla małych i średnich przedsiębiorstw. Specjalny stożkowy ślimak, będący wynikiem specjalistycznych badań, w połączeniu z kształtem misy i specjalnymi ząbkowanymi nożami szablastymi, optymalizuje cięcie produktów włóknistych.
Dostępne w dwóch wersjach:
• Florida / A z pierścieniem zatrzymującym paszę
• Florida / S ze stożkowym nasypem zatrzymującym paszę
STANDARDOWE WYPOSAŻENIE
- Jeden i dwa pionowe ślimaki
- Regulowany dyszel holowniczy
- Bezpośredni wyciąg z prawych przednich drzwi
- Przemysłowa przekładnia planetarna
- Ślimaki z jedną prędkością obrotową
- Sterowanie drzwiami za pomocą uchwytu hydraulicznego na ciągniku - szybkozłącza (pojemność 30 l - 140 Bar)
- Mechaniczna stopa podporowa
- Nr 2 w walce ręcznej
- System ważenia PERIN ze wskaźnikiem nieprogramowalnym
- Standardowy kardan
DOSTĘPNY RÓWNIEŻ W WERSJI STACJONARNEJ Z SILNIKIEM ELEKTRYCZNYM LUB WYSOKOPRĘŻNYM.
PIONOWY SYSTEM MIESZANIA
WSZECHSTRONNOŚĆ I WYDAJNOŚĆ
Kuter-miksery Omas to maszyny charakteryzujące się niezwykłą prostotą obsługi i konserwacji. Kształt zbiornika mieszającego warunkuje przepływ materiałów w celu szybkiego uzyskania optymalnej mieszanki, gwarantując czyste pocięcie produktów i zachowanie struktury składników.
ZALETY I SZYBKIE MIESZANIE
Zaletą systemu pionowego jest szybkie cięcie i mieszanie nawet dużych bel okrągłych lub prostokątnych, które można ładować bez procesu wstępnego rozdrabniania. Mieszanie załadowanych składników jest szybkie i jednorodne, a pierwszym składnikiem jest siano. Zmieszane produkty są rozprowadzane w podajniku skutecznie i szybko, tak aby zachować wszystkie właściwości organoleptyczne produktów.
JAK TO DZIAŁA:
ŚLIMAK MIESZAJĄCY I NOŻE DLA MAKSYMALNEJ WYDAJNOŚCI CIĘCIA
Stożkowy ślimak w połączeniu ze specjalnymi nożami zębatymi optymalizuje cięcie produktów o długich włóknach. Delikatna obróbka produktów zapewnia zachowanie doskonałej „wartości paszowej” kiszonki i zapobiega przegrzaniu produktu końcowego. Dokładne badania i najwyższej klasy komponenty zapewniają maksymalną wydajność przy zmniejszonym poborze mocy i znacznych oszczędnościach energii, gwarantując:
- Wygoda pracy
- Szybkie czasy
- Zabezpieczanie struktury produktów
Viale Pietro Nenni, 15, 26845 Codogno LO, Italia