PIONOWE CIĄGANE POJEDYNCZE LUB DWA ŚLIMAKI – OD 10 DO 48 M³
Wyposażony w pionowy system mieszania z jednym lub dwoma ślimakami i przeznaczony dla średnich i dużych firm, Kodiak jest niezwykle wszechstronny, funkcjonalny i niezawodny, zapewniając najwyższą produktywność przy zmniejszonej konserwacji.
DOSTĘPNY RÓWNIEŻ W WERSJI STACJONARNEJ Z SILNIKIEM ELEKTRYCZNYM LUB WYSOKOPRĘŻNYM
SZYBKOŚĆ I SKUTECZNE CIĘCIE
- Specjalna ciągła śruba spiralna
- Specjalne noże zębate
- Ściany i dno zbiornika o dużej grubości
SOLIDNA I FUNKCJONALNA WANNA
- Bardzo grube dno i ściany
- Kwadratowe kuwety o wysokiej wytrzymałości ze stali nierdzewnej do układu ważącego
- Opcjonalne powłoki STAL NIERDZEWNA i STAL SPECJALNA
PIONOWY SYSTEM MIESZANIA
PROSTA KONSTRUKCJA I KOMPAKTOWE WYMIARY
Z biegiem lat Sgariboldi osiągnął najwyższy poziom mieszania pionowego, idealnego do szybkiego dzielenia bel paszy o dowolnym kształcie, wadze i rozmiarze. Seria charakteryzuje się dużą grubością ramy, dna i ścianek zbiornika. Maszyny zaprojektowane z myślą o wysokiej wydajności, przystosowane do wszelkich wymagań pracy.
WSZECHSTRONNE, FUNKCJONALNE I NIEZAWODNE MASZYNY
Kształt zbiornika warunkuje przepływ materiałów w celu szybkiego uzyskania optymalnej mieszanki, zachowującej strukturę poszczególnych składników. Delikatna obróbka produktów zapewnia zachowanie doskonałej „wartości paszowej” kiszonki oraz zapobiega nagrzewaniu się produktu końcowego. Dokładne badania i najwyższej klasy komponenty zapewniają maksymalną wydajność przy zmniejszonym poborze mocy i znacznych oszczędnościach energii, gwarantując:
- KOMFORT PRACY
- SZYBKIE CZASY
- ZABEZPIECZENIE STRUKTURY PRODUKTÓW
- JAK TO DZIAŁA
MIESZANIE
ŚLIMAK I NOŻE DLA MAKSYMALNEJ WYDAJNOŚCI CIĘCIA
Ślimak stożkowy w połączeniu ze specjalnymi nożami umożliwia:
- cięcie produktów długowłóknistych
- szybkie dzielenie okrągłych bel
- bardzo krótkie czasy pracy pozwalające uniknąć nagrzewania produktu końcowego
- utrzymanie doskonałej wartości paszowej i niezwykłej miękkości racji pokarmowej
SZYBKIE MIESZANIE, JAKOŚĆ MIESZANIA
- Po załadowaniu ostatniego składnika, połączone działanie dzieży, ślimaka i kontrastów pozwala szybko uzyskać miękką, jednorodną i idealnie pokrojoną mieszankę.
Duże poszanowanie struktury kiszonki
- Przez cały czas mieszania produkt nie jest dociskany do ścianek
- Zwiększenie apetytu bydła i szybkości tranzytu w żwaczu
Viale Pietro Nenni, 15, 26845 Codogno LO, Italia